2008. április 11., péntek

Kiválasztottam..

Sziasztok!

Ma voltam vásárolni, és többek között megvettem a Mary színeit is. Végül nem az lett, amit eredetileg kinéztem, hanem egy kicsit más, de az eredeti koncepciómhoz illik ez a két fonal is. Az anyag noname lenes vászon, a fonalak DMC 69 és 4070.



Mivel még soha nem használtam színátmenetes fonalat, szeretném a segítségeteket kérni, hogy mire figyeljek oda a hímzésnél. Azt hallottam már hogy egyenként kell meghímezni az x-eket, de pl. egy nagyobb összefüggő terület (Mary szoknyája) hogyan lesz szép?

4 megjegyzés:

Dora írta...

Én ilyen átmenetessel kezdtem, és tényleg elég nehéz csinálni vele. Én is sokat gondolkodok, hogy mi merre menjen. Mivel máshogy kell ugyebár amiatt is gondolkozni, hogy mindig egy x-et teljesen oda kell varrni. Olyan elméletben, mintha félixeket varrna az ember lánya ;) Nem tudom, hogy az enyém jól fog-e mutatni, eggyel lentebb már láthatsz egy kezdeményt. Mary-t viszont nem akartam sorfolytonosan varrni, úgyhogy a ruháját egy ideig úgy csináltam, míg el nem értem a táskájához, ott azt megcsináltam, aztán vissza a szoknyájához, majd a jobb karja, felfelé, aztán a feje, és vissza a bal karon, le a testéhez. így most olyan lett, mint akinek sötétvörös haja van, rózaszín blúza és csíkos szoknyája. Majd holnap rakok fel másik képet, mert már kész van Mary maga. A gyerekek ugyanis alszanak, én meg ahelyett, hogy rendet csinálnék, csak hímzek :-D

Anuket írta...

Szia Lorix.
Én is a 69-es színátmenetest használom. Nekem sincs túl nagy tapasztalatom. Az biztos, ahogy Dora is írta, hogy x-enként kell varrni. Én mindig igyekszem a fonalat úgy levágni, hogy az adott darabon min. 2 árnyalat rajta legyen. Amikor pedig elfogy, akkor azzal az átmenettel folytatni a varrást, amivel befejeztem az adott szakaszt. Nem tudom, hogy érthető-e amit írok...
Egyébként a másik szín is nagyon szép amit választottál:)
Üdv:Anuket

Lorix írta...

Köszi lányok a segítséget, ma kapom meg a mintát nyomtatva, és akkor ma vagy holnap el is tudom kezdeni. Majd mutatom a haladást.

Dora írta...

Igen, az is fontos, amit Anuket írt, hogy legyen 2 árnyalat a levágott fonalon. És felváltva hol a sötétebb, hol a világosabb végét fűzöm be a tűbe, hogy folytonos legyen az átmenet a hímzésen.