2008. április 16., szerda

Jó reggelt Mindenkinek.
a tegnap esti hsz-om elkavarodott. Én megtaláltam, de szerintem senki más. Tegnap este nekiláttam. Festettem anyagot de (bár jól sikerült, tetszik) nem passzolt a nehézkesen kiválasztott fonalakhoz. Elővettem a szekrényemben lapuló Zweigart Jazlyn 28ct-os anyagomat és ezen kezdtem el Maryt. Sopronban nem találtam olyan DMC fonalat ami színátmenetes, multicolor. 1390-es Anchorral és 902-es DMC- vel varrom. Nekem nagyon tetszik ezen a púder vagy inkább lazac(?) színű anyagon a választott két szín. Este majd készítek képeket. Alig tudtam letenni éjfélig varrtam. Az anyaggal egyébként úgy voltam, hogy csodásnak találtam, megvettem de nem mertem eddig hozzányúlni. Vártam a megfelelő alkalmat. Lányok azok a kódok amiket DMC, ben megadtatok mint lehetséges színkompozíciót -Ralina azt hiszem Te voltál? - szóval azok ismeretlenek voltak a boltban a hölgyeknek. Nem is értem. Fonalak: Mihez lehet használni azt a DMC-t ami nem osztott, nagyobb kiszerelésben kapható és talán selymesebb is? Tudom buta a kérdés, de tegnap vettem észre h van ilyen is.

4 megjegyzés:

Ralina írta...

Ezt én sem igen értem. A piros Mary-nél összegyűjtött színeket, mind a fonalas dobozomból válogattam ki, és ezekkel is színeztem a képet. Semmi extra nincs bennük ezek mind az alap színskálához tartoznak.
A rejtélyes DMC meg lehet, hogy hardangerhez való perlé volt.

Móka írta...

Nekem is megvolt az összes szín a dobozomban, amiket Ralina feltett ide, mint lehetséges variációk.
A nagyobb motringos DMC pedig 5-ös Perlé volt valószínüleg,és laposhímzéshez, hardangerhez, vagy újabban karkötő csomózáshoz használják.

Csilla böködéje írta...

Hát lányok nem tudom. lehet hogy én értettem félre? Én 4070, 4210, 3857 stb DMC ket kerestem. Erre mondta az eladó hogy ilyen "magasszámú" kóddal nincsenek. Aztán egyet persze megtaláltam. Most már mindegy is. Szerintem szép lesz ezzel amivel varrom. Egyébként tegnap este kaptam az üzenetet, h megérkeztek a TGA fonalak Ritához.

Ralina írta...

Megtaláltam ám azt az elkavarodott bejegyzést, és ha nem bánod, be is tettem a sorba. :)