2008. április 9., szerda

Sampler Threads fonalakrul...

Ma feltetöltöttem az első bejegyzéshez a mintát, hogy könnyebben elérhető és nyomtatható legyen.
A mintán felsoroltam jópár Sampler fonalat, ami nem biztos, hogy mindenkinek ismerős. Ezek Amerikából származó kézzel festett fonalak, Tűvarázsból rendeltem nem régen többfélét a La D Da rózsa miatt. Szóval, ha valakinek még megtetszene, akkor nem elérhetetlen:


A képen szereplő színek sorrendben:
1.Peach Ice Cream, 2.Raspberry Parfait,3. Clover, 4.Old red Paint,5. Cherry Bark, 6.Highland Heather, 7.Cornflower, 8.Midnight,9. Chamomile, 10.Dried Thyme,11. Pumpkin Patch, 12.Nutmeg, 13.Copper, 14.Cinnamon / 5 méter. (az egyikre véletlenül dupla mennyiséget hurkoltak, ami végülis nem baj)

Akárhányszor nekiültem, hogy most pedig elkezdem hímezni a mintát, annyiszor újabb variációk jöttek ki ezekből a színekből, és egyre több anyag került elő a fiókból, szürke, púderrózsa, zöld... Már nincs kec-mec, belecsaptam a lecsóba. Egyelőre az egyik színből látszik valami...

...a másikkal még kísérletezem. Az az érzésem, nem lesz majd elég egy mouliné. Az anyag 100%-ban len, olajzöld (color 346-os), 32 countos Belfast(, erre készül a hableányom is).

5 megjegyzés:

Dora írta...

Na, lányok, mostmár tudom miért nem szabad ilyen közös hímzésekben részt venni ;) Mert akkor jönnek újabb, és újabb dolgok, amiknek nem lehet ellenállni... ezek a fonalak... persze, hogy nekem is kell ilyen :-D Mondjuk valszeg most ez kimarad, mert most költözünk, meg veszünk nagyobb lakást, úgyhogy asszem a férjem ki is dobna, ha még a 10 000 cuccom mellé még vennék ilyen fonalakat is :-D Na de amik késik, nem múlik ;)

Anuket írta...

Igaza van doranak...Megjelenik egy újabb színkombináció és az ember máris úgy érzi, hogy az még szebb, mint az előző.A variációk száma végtelen. Csodaszép az a két szín is amit Te választottál.

Csilla böködéje írta...

Dora! Teljesen igazad van. Én akkor tértem rossz útra amikor rátaláltam Ralina és még mások blogjára. :-) Csak felkutattam hogyan tudnék ilyen fonalakhoz jutni. + festékek a saját próbálkozásokhoz. ez egy csapda amit a profik állítanak pl nekem. :-) Az ihazság az h nincs olyan nap amikor ne kukkantanék be Ralinához és néha személyes sértésnek veszem ha nem mutat minden nap valami újat. (Ralina ez persze csak vicc!)

Ralina írta...

:)))
Bajban vagyok Maryvel... a barnán kívül nem merek hozzányúlni más színhez. Mert mondhatni óráról-órára változik a helyzet. Még jó, hogy legalább már egy szín biztos. Most előkerült még valami lila, meg narancsos is.

(Tegnap, fehér, zöld, rózsaszín...)
Itt is olyan szép változatokat láttam, amiktől úgy érzem többször is ki kell majd hímeznem, vagy valami folytatást kell kitalálnom.

Csilla böködéje írta...

:-)))))) FOLYTATÁS!!! eZ LESZ A MEGOLDÁS!